SJ ser det snöa

Som vanligt i det här landet med varierat klimat så snöar det på vintern. Det är inget nytt och det kommer förmodligen hända nästa år likväl som det hände förra året. Men, det verkar som om SJ:s chefer och ansvariga går i ide varje vinter eftersom de hinner glömma att det snöar.

Att inte spåra ur

Det är inte konstigt att tåg, vagnar, spår och perronger påverkas av det varierande klimatet i det här avlånga landet. Det är heller inte märkligt om det blir någon försening emellanåt. Men, när det blir timslånga förseningar på grund av snö, blöta löv eller andra fenomen relaterade till återkommande väderlek kan det tyckas som om de ansvariga lider av minnesförlust.

Så, hur ska du tänka för att inte spåra ur i väntan på tåget? Jo, du kan exempelvis leka en rolig lek. Samla alla på perrongen och lek en lek så som “Hela havet stormar” medan ni väntar på tåget. Eller så kan ni helt enkelt slåss om vems tur det är att få sitta på bänken samtidigt som ni undviker ögonkontakt med varandra. För det är så vi gör i det här landet ändå. Det går också alldeles utmärkt att räkna antalet gånger som utropet att tåget blir ytterligare fem minuter sent dyker upp, och för varje gång kan du äta en medhavd godis. Ta dock med flera stycken eftersom det brukar bli ett återkommande fenomen med kedjeeffekt.

Eller, istället för att klaga kanske vi helt enkelt ska börja anpassa våra liv efter vår egen tidtabell och uppskatta när tågen kommer att gå istället för att rätta oss efter den faktiska tabellen? På det sättet kan tågen inte bli försenade och vi kommer inte fram i tid ändå. Dessutom så skadar det inte att alltid räkna med försening, då kommer du automatiskt alltid i tid. Även om tåget inte gör det.